Home Cazan de tuica din cupru
Cazan de tuica din cupru
Cazan de tuica din cupru PDF Imprimare Email
Cazan de tuica din cupru
Scris de irina86   
Vineri, 08 Iulie 2011 13:24

Un cazan de tuica din cupru este cea mai buna solutie pentru producerea de tuica, de palinca sau de orice tip de rachiu. Un cazan de tuica din cupru este mult mai eficient, mai rapid si mai usor de folosit decat un cazan de tuica din inox de exemplu.

Un cazan de tuica din cupru este facut dintr-un material cu o mare conductivitate termica, in felul acesta, serpentina functioneaza mult mai bine si procesul de condensare este mai rapid si mai sigur. Un cazan de tuica din cupru poate sa produca si tuica si palinca si rachiu.

Rachiul este la fel de simplu, sau greu, depinde cum priviti situatia, de facut ca si tuica. Procesul de facut rachiu este acelasi ca si cel de la tuica ori palinca insa rachiul se face din alte fructe. Tuica si palinca se fac din prune si numai din prune.

Restul bauturilor alcoolice facute in cazan de tuica din cupru ori inox, prin acelasi proces tehnologic dar din corcoduse, mere, pere ori alte fructe si combinatii de fructe, sunt ceea ce numim rachiu.

Intr-un cazan de tuica din cupru se pun prunele ori amestecul de fructe, dupa ce acestea au fermentat, in cazul prunelor cel putin la trei saptamani dupa ce au fost culese. Intr-un cazan de tuica din cupru cea mai buna tuica iese din prune grase, foarte coapte.

Prunele pentru tuica sau palinca buna se culeg tarziu toamna, dupa prima bruma si nu cum se practica in unele zone la inceputul lui septembrie cand abea s-au albastrit prunele.

La fel de bun ca un cazan de tuica din cupru este orice vas, ce este cel mai important insa este calitatea prunelor ori a fructelor folosite si mana celui care produce. Prunele trebuiesc amestecate, acestea se pot lipi chiar si intr-un cazan de tuica din cupru de calitate.

Ultima actualizare în Luni, 11 Iulie 2011 08:04
 


Sondaje

Din ce material doriti sa construiti un cazan de tuica?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com